Google+'de paylaş:

Kavrulmuş Susamlı Teriyaki ile Sebzeli Risotto

2 kişilik malzeme

  • 200 gr risotto pirinci
  • 1 büyük soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir miktar beyaz şarap
  • 500 ml sebze suyu
  • 75 ml Kikkoman Kavrulmuş Susamlı Teriyaki Sos
  • 200 gr Brüksel lahanası
  • 3 orta boy havuç
  • 1 biber
  • 200 gr taze fasulye
  • 75 gr Parmesan
  • biraz tereyağı
  • toz biber & biraz tuz

 

 

 

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 45 dakika

Sebzeler yıkanır ve ayıklanır. Brüksel lahanasının sapı temizlenir ve çaprazlama kesik atılır. Havuçlar soyulur ve dilimler halinde doğranır. Fasulye ayıklanır, 2 cm'lik parçalar halinde kesilir. Sebzeler, kısa süre (en fazla 5 dk.) tuzlu suda haşlanır. Biber doğranır. Sebzeler, Kavrulmuş Susamlı Teriyaki Sosa yatırılır, ardından önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 15 dakika pişirilir.

Risotto için: soğan soyulur ve ince ince doğranır. Tencerede biraz yağ ısıtılır, doğranmış soğan şeffaf olana kadar kavrulur. Pirinç eklenir ve kısa süre kavrulur. Beyaz şarapla deglaze edilir. Sebze çorbası ilave edilir ve yavaş yavaş suyunu çekene kadar kaynatılır. Pirinç taneleri hafif diri kalana kadar suyunu çekmesi beklenir. Parmesan rendelenip dikkatlice risottoya karıştırılır. İsteğe göre biraz tereyağı karıştırılır. Risotto sebze garnitür ile sıcak olarak servis edilir.