Google+'de paylaş:

Teriyaki Tatlı Patatesli, Siyah Fasulyeli ve Avokadolu Burrito Bowl

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 720 kJ / 172 kcal

  • 3 orta boy tatlı patates, soyulmuş ve 2 cm kalınlığında doğranmış
  • 4 yemek kaşığı Kikkoman Teriyaki Marine
  • 3 yemek kaşığı fındık yağı
  • 300 g kahverengi pirinç
  • 1 soğan, ince doğranmış
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 yemek kaşığı chipotle (kurutulmuş acı/jalapen biber) ezmesi
  • 400 g siyah fasulye (konserve), süzülmüş ve durulanmış
  • 2 kırmızı biber, ayıklanmış ve dilimlenmiş
  • 2 avokado, soyulmuş, çekirdeği çıkarılmış ve dilimlenmiş
  • Sunum için yeşil limon dilimleri
  • 2 taze soğan, ince kesilmiş, servise hazırlamak için

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 55 dakika

Fırın önceden 220°C'ye ısıtılır/fanlı fırın 200°C/gaz fırın ayarı 7. Büyük bir fırın tepsisi fırın kâğıdıyla kaplanır, tatlı patatesler üzerine yerleştirilir ve 3 çorba kaşığı Teriyaki Marine ve 1 çorba kaşığı yağla karıştırılır. Altın kahverengi olup pişene kadar 35-40 dakika fırında pişirilir. 

Bu sırada pirinç talimatlara göre pişirilir, sonra süzülür ve bir kenara alınır.

Fasulyelerin hazırlanması için, orta boy bir tavada 1 çorba kaşığı yağ ısıtılır ve soğan yumuşayana kadar 5 dakika pişirilir. Sarımsak ve chipotle ezmesi eklenip 2 dakika daha pişirilir. Fasulyeler ve kalan 1 çorba kaşığı Teriyaki Marine, az miktar su ilave edilip 5 dakika daha pişirilir.

Yağın geri kalanı bir tavada ısıtılır, biber dilimleri kızarana ve yumuşayana kadar 6-8 dakika daha kavrulur.

Servis için, pilav 4 kaseye paylaştırılır ve üzerine tatlı patates, fasulye, kırmızı biber ve avokado dilimleri yerleştirilir. Yeşil limon dilimleri ve doğranmış taze soğan ile servis edilir