Google+'de paylaş:

Kavrulmuş Susamlı Teriyaki Soslu Somon Fileto

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 1636 kJ / 391 kcal

  • 1 küçük marul
  • 4'er adet sarı ve kırmızı kiraz domates
  • 4 adet somon fileto (her biri 120 gr)
  • tuz, taze çekilmiş karabiber
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • yaklaşık 120 ml Kikkoman Kavrulmuş Susamlı Teriyaki Sos

 

 

 

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 35 dakika

Marul yaprakları tek tek ayrılır, yıkanır ve elle iri parçalara bölünür. Domatesler yıkanır ve büyüklüğüne göre yarım ya da çeyrek dilimlere kesilir.

Somon yıkanır, hafifçe bastırarak kurutulur, biraz tuz ve karabiberle baharatlandırılıp üzerine un serpilir. Yağ ısıtılır, somon fileto her taraftan yaklaşık 6-8 dakika kızartılır. Tereyağı ilave edilir, eritilir, somon içinde biraz çevrilir ve salatayla birlikte hazırlanır.

Kalan kızartma yağına Teriyaki Sos eklenir, bir taşım kaynatılır, somon, salata ve isteğe göre Frenk maydanozu yaprakları ile süslenip servis edilir.