Google+'de paylaş:

Kavrulmuş Susamlı Teriyaki Soslu Biber Dolması

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 1755 kJ / 419 kcal

  • 30 g Panko unu (seçkin süpermarketlerde) + bulamak için Panko unu
  • 1-2 tutam Hindistan cevizi, çekilmiş
  • 1 yumurta
  • 1/2 çay kaşığı şeker
  • tuz, taze çekilmiş karabiber
  • 1 büyük soğan
  • 2 yemek kaşığı patates nişastası
  • 250 gr kıyma
  • 80 gr pişmiş pirinç
  • 1 küçük pırasa (sadece beyaz kısmı)
  • birer adet küçük, kırmızı, sarı ve yeşil dolmalık biber
  • 1 yemek kaşığı buğday unu
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 100 ml tavuk suyu
  • 160 ml Kikkoman Kavrulmuş Susamlı Teriyaki Sos

 

 

 

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 40 dakika

Panko unu, Hindistan cevizi, yumurta, şeker, tuz ve toz biber bir kapta iyice karıştırılır. Soğan soyulur, küçük küpler halinde doğranır ve üzerine patates nişastası serpilir. Kıyma, pirinç ve un karışımı eklenir ve iyice karıştırılır. Pırasa temizlenir, yıkanır ve ince şeritler halinde doğranır.

Biberlerin sap kısımları kesilir, çekirdekleri ayıklanır, biberler yıkanır ve yaklaşık 1-1,5 cm kalın halkalar şeklinde doğranır (toplam 12 halka), halkaların iç kısmına bir fırça yardımıyla buğday unu sürülür.

Biber halkaları plastik folyo üzerine yan yana yerleştirilir, yaklaşık 50 gr kıyma karışımı ile doldurulup elle bastırarak düzleştirilir. Üzerine biraz Panko unu serpilir. Yağı ısıtılır ve biber halkaları önce unlu kısmı aşağı gelecek şekilde 1-2 dakika kızartılır, halkalar çevrilir ve diğer tarafı da 1-2 dakika kızartılır. Et suyu ilave edilir ve kısık ateşte kapağı kapalı 5-8 dakika pişmeye bırakılır. Teriyaki Sos kızartma yağına ilave edilir, bir taşım kaynatılır, biber halkalarıyla tabağa alınır ve pırasa şeritleriyle süslenip servis edilir.