Google+'de paylaş:

Teriyaki Soslu Tavuk Şiş (Kara-age)

4 kişilik malzeme

  • 500 g kemiksiz tavuk kalça
  • 100 ml Kikkoman Teriyaki Marine & Sos
  • 3/4 yemek kaşığı rendelenmiş zencefil
  • Biraz patates nişastası
  • Kızartma için yağ

Dip sos:

Japonlarımız Japon tapas olarak tasarlanmıştır. Her bir malzemenin miktarını iki katına çıkartın ve ana yemek olarak parmak yiyeceğine servis yapabilirsiniz.

Hazırlanması

Marine sos, ince püre haline getirilmiş zencefil ile karıştırılıp plastik bir poşetin içine alınır. Kemiksiz tavuk kalça filetoları lokma büyüklüğünde doğranır, poşetin içine ilave edilir. Hafifçe ovalayarak marine sosun, et parçalarına nüfuz etmesi sağlanır. 30 dakika dinlenmeye bırakılır. Tavuk parçaları çıkartılır ve hafifçe dokunarak kurutulur. Biraz patates nişastasına batırılıp 170 ° C 'de kızartılır. Taze limon dilimleri ve dip sos ile servis edilir.