Google+'de paylaş:

Teriyaki Soslu Risotto

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 3897 kJ / 931 kcal

  • 4 adet tavuk göğsü filetosu (her biri 150 g)
  • 6 yemek kaşığı Kikkoman Teriyaki Marine & Sos
  • 2 diş sarımsak
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 400 g Risotto pirinci
  • limon otu (1 sap)
  • 3 yemek kaşığı buruk beyaz şarap
  • 1 l et suyu
  • 100 g şeker bezelye
  • 2 orta boy havuç
  • 1 küçük konserve bambu filizi (250 g)
  • 100 g Şiitake cinsi mantar
  • 1 orta boy konserve mısır (425 g)
  • 3 yemek kaşığı rendelenmiş Parmesan peyniri
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • toz biber

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 45 dakika
Marine etme süresi: 30 dakika

Filetolar ince dilimlere doğranır, üzerine Teriyaki Marine & Sos dökülür ve yaklaşık 30 dakika marine edilir. Sarımsak ezilir. 3 yemek kaşığı zeytinyağı kızdırılır. Sarımsak ve pirinç, saydamlaşana kadar kısık ateşte yağda pişirilir. Limon otu doğranır ve ilave edilir. Beyaz şarap ve et suyu ilave edilir ve pirinç yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirilir. Şeker bezelye ortadan ikiye kesilir, havuçlar dilimlenir ve bambu filizleri küçük küçük doğranır, Şiitake mantarları ortadan ikiye bölünür. Artan zeytinyağı tavada kızdırılır, filetolar her taraftan kızartılır, hazırlanan sebze ve mısır ilave edilir ve biraz daha pişirilir. Tüm malzemeler, Parmesan ve tereyağı ile birlikte dikkatlice risottoya karıştırılır, soya sosu ve toz biberle tatlandırılır.