Google+'de paylaş:

Teriyaki Soslu Jumbo Karides Salatası

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 702 kJ / 168 kcal

  • 1 adet kırmızı biber
  • 4 adet taze yeşil soğan
  • 6 yemek kaşığı Kikkoman Teriyaki Marine & Sos
  • 3 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 350 g taze jumbo karides
  • 1 küçük aysberg marulu
  • 150 g şeker bezelyesi

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 35 dakika
Marine etme süresi: 30 dakika

Biberin çekirdeği ayıklanır ve küp küp doğranır. Taze soğan temizlenir ve şeritler halinde doğranır. Teriyaki Marine Sos ve zencefil, bir kapta karıştırılır. Jumbo karidesler ilave edilir ve güzelce karıştırılır. Üstü kapatılır ve 30 dakika buzdolabında bekletilir.

Bu esnada 12 adet çöp şiş ılık suda ıslatılır. Su süzülür ve jumbo karidesler eşit aralıklarla çöp şişlere dizilir. Artan marine sos, bir kenara alınır.

Aysberg marulundan dört adet büyük dış yaprak alınır ve salata kâsesi şekli verilir. Kalan aysberg marulu doğranır ve küp şeklinde doğranmış biberle bir kapta karıştırılır. Şeker bezelyesi 3 dakika haşlanır, ardından hemen soğuk suya tutulur ve suyu süzülür. Daha sonra küp şeklinde doğranmış biber ve aysberg maruluyla karıştırılır. Artan marine sos, 2 dakika kaynatılır ve sıcak sıcak salatanın üzerine damlatılır. 

Karidesler, ızgarada veya ızgara tavasında pembeleşip hafif çıtır olana kadar bir kere çevrilerek 4-8 dakika kızartılır. Salata, salata kâselerine alınır ve karidesle süslenir. Bekletmeden servis yapılır.