Google+'de paylaş:

Teriyaki Soslu Dana Sırtı

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 1208 kJ / 288 kcal

  • 4 x 120 g dana sırtı
  • 3-4 yemek kaşığı buğday unu
  • bir tutam tuz
  • bir tutam karabiber
  • 2 taze yumurta
  • 1 yemek kaşığı parmesan peyniri (rendelenmiş)

Teriyaki sos için: 

  • 1-2 demet kişniş (veya düz yapraklı maydanoz)
  • 1 adet kırmızı acı biber
  • 1 soğan
  • 4 domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı KikkomanTeriyaki Marine & Sos
  • 1 yemek kaşığı şeker

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 45 dakika

Teriyaki sos için, önce kişniş irice kıyılır. Kırmızı, acı biber ikiye bölünüp ayıklandıktan sonra soğanla birlikte ince ince kıyılır. Domatesler eninden ikiye bölünüp iç kısmı kaşıkla temizlendikten sonra yaklaşık 1 cm iriliğinde küp küp doğranır. Zeytinyağı bir tencerede kızdırılır, acı biber ve soğan hafifçe kavrulur. Domates küpleri ilave edilip kavurmaya devam edilir. Teriyaki Marine & Sos ile şeker karıştırılır ve istenen tat elde edilene kadar kısa süre kaynatılır. En sonunda iri kıyılmış kişniş karıştırılır.

Dana eti,  selafona sarılıp hafifçe dövülür, biraz tuz ve karariberle baharatlandırılır. Bir kapta yumurtalar ve peynir çırpılıp karıştırılır. Et, önce una  bulanır sonra yumurtaya batırılır. Tavada yağ kızdırılır, et iki taraftan da kızartılır. Daha sonra istenilen garnitürle birlikte tabağa alınır ve üzerine Teriyaki sos gezdirilir, kişnişle süslenir. 

Öneri: Garnitür olarak kızarmış patates veya tereyağda hafifçe kavrulmuş haşlanmış patates iyi gider.