Google+'de paylaş:

Teriyaki Patlıcanlı Taze Çin Böreği

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 1675 kJ / 400 kcal

Teriyaki patlıcan için:

  • 1 büyük patlıcan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 100 ml Kikkoman Teriyaki Marine 
  • 1 yemek kaşığı açık renkli şeker şurubu (alternatif olarak: agave şurubu)
  • 1 yemek kaşığı susam yağı

İç malzeme için:

  • 1 kırmızı biber
  • 1 büyük havuç
  • 1/2 salatalık
  • 1 marulun iç kısmındaki yapraklar
  • 1 demet taze nane
  • 12 adet pirinç yufkası
  • 150 g haşlanmış pirinç noodle (pirinç eriştesi) 

Sos için:

  • 1 diş sarımsak 
  • 100 ml Kikkoman Teriyaki Marine 
  • 2 tatlı kaşığı susam
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı açık renkli şeker şurubu (alternatif olarak: agave şurubu)
  • 1 yemek kaşığı taze soğan halkası

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 45 dakika

Teriyaki patlıcan için patlıcan temizlenir, yıkanır ve küp şeklinde doğranır (yaklaşık 1 x 1 cm). Sıvı yağ, tavada yüksek ateşte ısıtılır, patlıcan kızartılır ve tavadan çıkartılır. Isı düşürülür, Teriyaki Marine, şeker şurubu ve susam yağı ile birlikte kızartma suyuna eklenir, kaynatılır, patlıcan ilave edilir ve 3-4 dakika kısık ateşte pişirilir. Bunu yaparken, patlıcan üzerine tekrar tekrar sos gezdirilir.

Biberler ortadan ikiye bölünür, temizlenip yıkanır, havuçlar temizlenir ve soyulur, salatalıklar temizlenip yıkanır. Sebzeler çok ince şeritler halinde doğranır. Marul ve nane temizlenir, yıkanır ve kurutulur.

Pirinç kâğıdı ılık suya batırılır ve nemli bir bez üzerine yerleştirilir. Üzerine 1 adet marul yaprağı, pirinç noodle, teriyaki patlıcan, sebze şeritleri ve nane yaprakları yerleştirilir. Pirinç kağıdı, dikkatlice yuvarlanıp ikiye bölünür.

Sos için sarımsaklar soyulur, ezilir ve Teriyaki Marine, susam, limon suyu, şurup ve taze soğan ile karıştırılır. Taze Çin böreği sos eşliğinde servis edilir.