Google+'de paylaş:

Teriyaki karides ve avokadolu tost

Her bir porsiyon için: 1531 kJ / 366 kcal

  • 2 avokado, soyulmuş ve çekirdeği ayıklanmış
  • 2 misket limonu, birinin suyu sıkılmış, diğeri dörde kesilmiş
  • 4 dilim mayalı ekmek, kızartılmış
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 350 g çiğ kral karides
  • 4 yemek kaşığı Kikkoman kavrulmuş sarımsaklı Teriyaki sos
  • bir avuç kişniş yaprağı

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 20 dakika

Avokado eti, sıkılmış limon suyuyla karıştırılıp ezilir, tuz ve biber ile tatlandırılır. Kızarmış ekmeğin üzerine sürülür.

Yağ, yapışkan olmayan bir tava veya wok tavada iyice ısıtılır ve karidesler 30 saniye kızartılır. Kavrulmuş sarımsaklı Teriyaki sos eklenir ve karidesler pişene kadar birkaç dakika daha kızartılır.

Karidesler, Avokado tostun üzerine yerleştirilir, biraz kişniş serpilir ve limon suyu damlatılır.