Google+'de paylaş:

Teriyaki Coleslaw (Lahana Salatası) ve Sriracha-Dressing Soslu Tofu Burger

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 1481 kJ / 354 kcal

Coleslaw (lahana salatası) için:

  • 150 g kırmızı lahana
  • 1 büyük havuç
  • 3 yemek kaşığı Kikkoman Teriyaki Marine 
  • 1 yemek kaşığı yulaf yoğurdu (alternatif olarak: soya yoğurdu)
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • Taze çekilmiş karabiber

Dressing sos için:

Ayrıca;

  • 350 g tofu
  • 2 yemek kaşığı kepekli un
  • 1 çorba kaşığı susam
  • Tuz, taze çekilmiş karabiber
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 50 g marul
  • 4 burger ekmeği
  • 100 g kimchi (alternatif olarak: lahana turşusu)

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 30 dakika

Coleslaw (lahana salatası) için kırmızı lahananın dış yaprakları çıkartılır, lahana dörde bölünür, kök kısmı kesilerek çıkartılır ve lahana ince şeritler halinde kesilir. Havuç temizlenir, soyulur ve soyucu kullanarak şeritler halinde kesilir. Teriyaki Marine, yoğurt ve hardal karıştırılır, lahana ve havuçla karıştırılır ve karabiberle tatlandırılır.

Dressing sos için, yoğurt, Sriracha ve soya sosu karıştırılır. Tofu 4 dilime bölünür. Un ve susamı karıştırılır, tofu birkaç kez çevirilir ve tuz ve karabiber eklenir. Yağ bir tavada ısıtılır ve tofu her iki taraftan yaklaşık 3-4 dakika kızartılır. Soğan soyulur ve şeritler halinde kesilir. Marul yıkanıp kurulanır.

Hamburger ekmekleri ortadan ikiye kesilir. Alt kısmına Teriyaki Coleslaw, marul, stofu, kimchi ve soğan yerleştirilir, üzerine biraz dressing sos gezdirilir, ekmeğin üst kısmı yerleştirilip tofu burger servis edilir.