Google+'de paylaş:

Tavuk Burger

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 576 kJ / 138 kcal

  • 4 adet derisiz tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 8 yemek kaşığı Kikkoman kavrulmuş sarımsaklı Teriyaki Sos
  • 4 dilim kaşar
  • 4 hamburger ekmeği, ikiye bölünmüş ve tost makinesinde ısıtılmış
  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • 2 adet dilimlenmiş jalapeno biber turşusu
  • marul iç yaprakları

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 30 dakika

Tavuk göğsü, streç film arasına alınır ve bir bir buçuk santimetre kalınlığında olana kadar dövülür. Büyük yapışmaz tavada yağ ısıtılır ve tavuk göğüsleri her iki taraftan 3 ila 4 dakika kızartılır. Kikkoman kavrulmuş sarımsaklı Teriyaki Sos ilave edilip birkaç dakika kızartılır. Her bir tavuk göğsünün üzerine bir peynir dilimi yerleştirilip erimeye bırakılır.

Marul yaprakları, hamburger ekmeğinin alt kısımlarına dağıtılır, üzerine tavuk göğsü konur, sıcak Teryaki sos gezdirilir. Ekmeğin üst yarısına bir çay kaşığı mayonez sürülür ve üstüne birkaç jalapeno dilimleri yerleştirilir. Daha sonra üst kısım hamburgerin üzerine yerleştirilir.

Izgarada hazırlanması

Yıkanmış ve kurutulmuş tavuk göğüslerine yağ sürülür ve her iki taraftan 4 dakika ızgarada pişirilir. Izgaradan alınıp üzerine Teriyaki sos sürülür. Birkaç dakika daha her tarafı pişirilir ve kalan sos, üzerine gezdirilir. Her bir tavuk göğsünün üzerine bir peynir dilimi yerleştirilip erimeye bırakılır. Hamburger ekmeğinin üzerine yerleştirilir.