Google+'de paylaş:

Tatlı Soslu Kızarmış Mürekkep Balığı

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 701 kJ / 167 kcal

  • 2 adet mürekkep balığı
  • Unlamak için patates nişastası ya da mısır nişastası
  • Kızartma için yağ

Tatlı sos için:

Japonlarımız Japon tapas olarak tasarlanmıştır. Her bir malzemenin miktarını iki katına çıkartın ve ana yemek olarak parmak yiyeceğine servis yapabilirsiniz. 

Hazırlanması

Mürekkep balıkları, soyulup temizlenir. 7-8 mm'lik halkalar halinde kesilir. Halkalar ve dokunaçlar, nişastaya bulanıp 170 ° C 'de kızartılır. Kikkoman soya sosu, bir tencerede kaynatılır. Nişasta, beyaz şarap, bulyon ve şeker ile karıştırılıp eklenir. Bir dakika daha kaynatılır. Kızarmış maydanoz ile süslenip servis edilir.