Google+'de paylaş:

Tatli Patatesli̇ Ve Patlicanli Masala

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 280 kJ / 67 kcal

  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 büyük kuru soğan, soyulmuş ve ince dilimlere doğranmış
  • 450 g tatlı patates, soyulmuş ve 2,5 cm büyüklüğünde küp küp doğranmış
  • 1 küçük patlıcan, 2,5 cm büyüklüğünde küp küp doğranmış
  • 2 adet kabak, dilimlere doğranmış
  • ½ kırmızı dolmalık biber, çekirdeği ayıklanmış ve küp küp doğranmış
  • 2 yemek kaşığı orta dereceli acı köri ezmesi
  • 400 g (1 konserve) domates, kıyılmış
  • 2 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente az tuzlu soya sosu
  • 300 ml sebze bulyon
  • 2 çay kaşığı nişasta
  • 150 g taze yoğurt
  • süslemek için kıyılmış taze kişniş

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 1 saat 15 dakika

Sıvı yağ, büyük derin bir tavada ısıtılır, soğanlar 5 dakika kavrulur. Patates ilave edilir ve ara sıra karıştırarak 5 dakika daha pişirilir.

Patlıcanlar ve kabak ilave edilir ve beş dakika kısık ateşte pişirilir. Daha sonra kırmızı biber ilave edilir ve köri ezmesi karıştırılır.

Domates, soya sosu ve sebze bulyon ilave edilir ve kaynatılır. Tavanın üstü kapatılır ve sebzeler yumuşayana kadar 30 dakika kısık ateşte kaynatılır.

Nişasta yoğurtla karıştırılır ve karıştırarak tavaya ilave edilir. Sosun kıvamı koyulaşana kadar kısık ateşte sürekli karıştırılır. 2-3 dakika daha kaynadıktan sonra üzerine kıyılmış kişniş serpiştirilir ve pilav ya da haşlanmış pirinç, hint ekmeği ve Chutney sosuyla servis edilir.

Bu yemeği 3. adıma kadar bir gün öncesinden hazırlarsanız sadece yoğurdu ilave ederek yemeği ısıtıp servis edebilirsiniz.

Bu körili yemeği farklı sebze çeşitleriyle de pişirebilirsiniz, örneğin tatlı patates yerine bal kabağı patlıcan yerine ise karnıbahar kullanabilirsiniz.