Google+'de paylaş:

Susamlı, Kremalı, Soya Soslu Haşlanmış Tavuk

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 2432 kJ / 581 kcal

  • 600 g tavuk göğsü filetosu

Haşlama suyu için:

  • 1 l tavuk suyu (veya su)
  • 5 g zencefil
  • 1/5 pırasa sapı
  • bir tutam tuz

Kremalı susamlı soya sosu: 

  • 45 g susam, beyaz kavrulmuş
  • 5 yemek kaşığı Kikkoman Wok Sauce
  • 120 ml fıstık veya soya yağı
  • bir tutam tuz

Salata için: 

  • ¼ aysberg marul
  • ½ soğan
  • ¼ salatalık
  • ¼ demet frenk soğanı
  • ¼ demet kişniş

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 30 dakika

Tavuk suyu, zencefil dilimleri, pırasa ve bir tutam tuz tencerede kaynatılır. Tavuk eti bütün olarak ilave edilip haşlanır. Haşlama suyu sıcaklığı, 80-90°C de tutulur. Tavuk eti, pişirme suyundan alınır ve bir kenarda sıcak tutulur.

Susamlı soya sosu için kavrulmuş susam ve Wok Sauce karıştırılır ve blenderle püre haline getirilir. Fıstık yağı (veya soya yağı) yavaşa yavaş ilave edilir ve emülsiyon oluşana kadar karıştırmaya devam edilir. İsteğe göre bir tutam şeker ilave edilir.

Aysberg marul, soğan, salatalık ve frenk soğanı şeritler halinde doğranıp biraz suda bekletilir. Suyu iyice süzüldükten sonra tabağa alınır. Tavuk eti, 3-4 mm inceliğinde dilimlenir, salatanın üzerine yerleştirilip üzerine susamlı soya sosu gezdirilir, kişnişle süslenir. İsteğe göre, renk katmak için bir kaç tane ikiye bölünmüş çeri domates konabilir. 

Öneri: Bu yemek, isteğe göre soğuk veya sıcak servis edilebilir.