Google+'de paylaş:

Surimi ve Mısırlı Suşi Kayığı

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 235 kJ / 56 kcal

  • her bir suşi için yaklaşık 18 g haşlanmış, baharatlandırılmış suşi pilavı
  • 100 g surimi
  • 140 g mısır (konserve)
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1/2 çay kaşığı wasabi sosu
  • 3 adet nori yaprağı
  • biraz marul (kıvırcık veya mor kıvırcık)
  • yaklaşık 20 adet kiraz domates

Sosu için:

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 10 dakika

Surimi, yaklaşık 1 cm uzunluğunda şeritlere kesilir ve parmaklarla hafifçe yırtılır. Mısırın suyu iyice süzülür ve mayonez, wasabi ve surimiyle karıştırılır. 

Suşi pilavı, elde yuvarlanıp 20 adet küçük silindirik şekle getirilir. Nori yaprakları şerit halinde kesilir (yaklaşık 3x15 cm) ve silindir şeklindeki suşi pilavın etrafına sarılır. Surimi karışımı, pilav silindirin üzerine sürülür.

Domatesler yıkanır. Suşi, marul ve domatesle süslendikten sonra Kikkoman doğal fermente soya sosu eşliğinde servis yapılır.