Google+'de paylaş:

Akdeniz usulü Poke Bowl

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 2071 kJ / 495 kcal

  • 300 g siyah Venere pirinci veya başka bir siyah pirinç
  • 400 g iri karides, soyulmuş, çiğ, 4-5 cm uzunluğunda
  • 120 ml Kikkoman Poke Sauce
  • 600 g yeşil kuşkonmaz
  • 100 g mango, olgun, fakat sert (1/2 parça)
  • 10 g kırmızı biber, acı (1 adet)
  • 100 g küçük tatlı soğan (1 adet)
  • 100 ml suşi pirinç sirkesi
  • 50 g Frenk turpu (4 adet) 
  • 10 g taze nane yaprağı

 

 

 

Hazırlanması

Pirinç yıkanır ve paket talimatına uygun olarak orta ateşte bol miktarda tuzlu suda pişirilir. Gallo markalı Venere pirinci 18 dakikada pişer, en iyisi paket talimatına uymaktır. Ocak kapatılır, pirincin suyu süzülür ve tekrar tavaya alınıp üstü kapatılır. Pirinç, 5-10 dakika sonra çatalla hafif dağıtılır ve sıcak tutulur.

Bu arada, orta büyüklükte bir tavada 1 l su 25 g tuz ile kaynatılır. Tava, ocaktan alınır ve içine karidesler ilave edilir. Kapağı kapatılır ve 5 dakika demlenmeye bırakılır. Suyu süzülür ve hafifçe soğumaya bırakılır, sonra Kikkoman Poke Sauce ile karıştırılır.

Kuşkonmazın sert uçları kesilir. Lokma büyüklüğünde parçalara doğranır, uçları 3-4 cm kadar daha uzun bırakılır. Buharlı pişiriciye alınır. 2-3 dakika yüksek ısıda üstü kapalı buharda pişirilir. 1 dakika soğuk suyun altında tutulur, ardından biraz tuz eklenir. Buharlı pişiriciniz yoksa, iyi kapaklı bir tencerenin içinde bir kevgir kullanın. Tencerede bulunan suyu düzenli olarak doldurun.

Soğan soyulur, dörde bölünüp ince ince doğranır (yaklaşık 0,5 cm). Suşi pirinç sirkesi, küçük bir tavada kaynatılır ve soğan dilimlerinin üzerine dökülür. Soğumaya bırakılır.

Mango soyulur ve küçük küpler halinde doğranır. Acı biber, çok ince kıyılıp mango ile karıştırılır.

Gerekirse, turplar rende ile ince doğranır. Nane yaprakları irice doğranır.

Pirinç, 4 kâseye dağıtılır. Hazırlanan tüm diğer malzemeler eşit miktarda ve saat yönünde olmak üzere kâselerdeki pirincin üzerine dağıtılır: doğranmış nane yaprakları, turp, soslu marine edilmiş karidesler, kuşkonmaz uçları, marine edilmiş soğan ve doğranmış kuşkonmaz. Ortasına mango ve biber karışımı yerleştirilir. İsteğe göre üzerine bir miktar daha Kikkoman Poke Sauce gezdirilir ve hemen servis edilir.