Google+'de paylaş:

Spagetti Salatası

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 2242 kJ / 535 kcal

  • 200 g spagetti
  • 100 g salatalık
  • biraz tuz
  • 100 g soğan
  • 150 g mandalina (konserve)
  • 40 g kuru üzüm
  • 150 g mayonez
  • 15 g bayır turpu (cam kavanozdan, rendelenmiş)
  • 2 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 4 adet marul yaprağı
  • 4 küçük domates
  • biraz frenk maydanozu

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 30 dakika

Spagetti, paketin üzerinde yazılı şekilde haşlanır. Soğuk suya tutulur ve güzelce süzdürülür. Salatalık yıkanır, ortadan ikiye bölünür ve çekirdek kısmı kaşıkla çıkartıldıktan sonra ince dilimlere doğranıp hafifçe tuzlanır. El yardımıyla iyice sıkılır ve çeşmeden akan suda yıkanır. Suyu iyice sıkılır. Soğanlar soyulur, ikiye bölünür ve ince dilimlere doğranıp hafifçe tuzlanır. Salatalığa uygulanan işlemin aynısı soğanada uygulanır.

Mandalinalar konserveden çıkartılıp suyunun süzülmesi için süzgece alınır. Daha sonra dikkatlice bastırarak kurulanır.  Kuru üzüm, ılık suda bekletilir ve suyu süzülür. Mayonez, bayır turpu ve doğal fermente soya sosu bir kapta iyice karıştırılır. Daha sonra tüm malzemeler büyük bir kaba alınır ve karıştırılır.  Spagetti salatası, tabağın üzerindeki marul yaprağına yerleştirilir, frenk maydanozu ve dörde bölünmüş domatesle süslenir.