Google+'de paylaş:

Soya Tahin Soslu Izgara Patlıcan

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 820 kJ / 196 kcal

  • 2 patlıcan
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 rezene
  • 1/2 nar
  • 25 g antep fıstığı
  • Birkaç tane nane yaprağı

Dressing sos için:

  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1 1/2 tatlı kaşığı açık renkli şeker şurubu (alternatif olarak: agave şurubu)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Taze çekilmiş karabiber

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 1 saat 30 dakika

Patlıcanlar yıkanır, uzunlamasına dilimlere doğranır, kesilmiş yüzeylere tuz serpilip yaklaşık 60 dakika dinlenmeye bırakılır. Patlıcan dilimleri yıkanır, kurulanır ve ızgara tavada her iki taraftan yaklaşık 4-5 dakika yağsız olarak kızartılır. Bir tabağa yerleştirilir ve üzerine biraz zeytinyağı gezdirilir.

Rezene temizlenip yıkanır, ince şeritler halinde kesilir ve patlıcanların üstüne yerleştirilir. Nar taneleri ayıklanır ve antep fıstığı ve nane ile rezenenin üzerine eklenir.

Dressing sos için sarımsak soyulur, sıkılır ve tahin, soya sosu, şurup ve limon suyu ile karıştırılır. Karabiber ile tatlandırılıp patlıcanın üzerine dökülür ve servis yapılır.

Öneri: Tahin yerine ince öğütülmüş susam tohumları da kullanılabilir.