Google+'de paylaş:

Soya soslu ve soğan konfitli İskoç yumurta

Her bir porsiyon için: 2872 kJ / 686 kcal

  • 4 adet yumurta, haşlanmış
  • 375 g çiğ sosis
  • 5-6 adet taze soğan, ince doğranmış
  • 2 çay kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 2-3 çay kaşığı taneli hardal

Ekmek kırıntısı kaplama için:

  • 1 adet yumurta, çırpılmış
  • 3-4 yemek kaşığı un
  • 100 g galeta unu
  • kızartmak için 500 ml bitkisel yağ

Soğan konfit için: 

  • bir parça tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet büyük boy soğan, ince dilimlenmiş
  • 2 çay kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 2 çay kaşığı şeker

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 40 dakika

Yağ, bir fritöz veya orta boy tavada 325 ° F / 170 dereceye ısıtılır - ya da içine bir parça ekmek atıldığında cızırdayana kadar.

sosis, soğan, soya sosu ve taneli hardal bir kâseye alınır ve iyice karıştırılır.

Karışıma, ıslak ellerle 4 adet top şekli verilir. 1 tanesi alınır ve düzleştirilir. sosis karışımı daha sonra haşlanmış, kabuğu soyulmuş yumurtanın etrafını tamamen kaplayacak şekilde sarılır, yumurtanın tamamen kaplanması için kenarları sıkıca kapatılır. Dört yumurta da aynı şekilde kaplanır.

Daha sonra, ekmek kırıntısı hazırlanır: un, düz bir kaba veya tabağa koyulur. Bir kâse ya da tabak içinde yumurta çırpılır, ardından galeta unu bir tabağa alınır.

Sarılmış yumurta, önce dikkatlice una, sonra çırpılmış yumurtaya ve ardından galeta ununa bulanır.

2 yumurta aynı anda altın rengi alana kadar ve sosis pişene kadar 4-5 dakika sıcak yağda ara sıra çevirerek kızartılır. Kepçe ile yağdan alınıp servis etmeden önce kâğıt havlu üzerine koyulur.

Yumurtalar pişerken soğan konfit hazırlanır:

Bir tavada tereyağı ve sıvı yağ ısıtılır. Soğan eklenir ve şeffaflaşana kadar 4-5 dakika pişirilir.

Kikkoman soya sosu ve şeker ilave edilip iyice karıştırılır. Şimdi ısı azaltılır ve soğanlar altın rengi alıp kıvamı koyulaşana kadar, ara sıra karıştırarak 20 dakika pişmeye bırakılır.

İskoç yumurtayla sıcak ya da soğuk servis yapın.