Google+'de paylaş:

Soya Soslu Mantar Stroganof

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 1897 kJ / 453 kcal

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan, ince doğranmış
  • 500 g kahverengi mantar, dörde bölünmüş
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • 4 dal kekik, toplanmış ve doğranmış yapraklar
  • 1½ yemek kaşığı kırmızı biber
  • 1 tutam acı biber
  • 400 ml sebze suyu
  • 300 g yabani pirinç
  • 200 ml ekşi krema
  • 2 tatlı kaşığı hardal
  • 4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • Küçük demet maydanoz, iri doğranmış
  • 1 limon, dilimlenmiş

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 50 dakika

Yağ yüksek kenarlı büyük bir tavada ısıtılır ve soğan yumuşayana kadar 5 dakika kavrulur.

Isı arttırılır ve mantarlar eklenir. 10 dakika boyunca sürekli karıştırarak altın kahverengi olana kadar kavrulur.

Sarımsak, kekik, kırmızı biber ve acı biber eklenir ve 2 dakika pişirilir. Sebze suyu eklenir ve 10 dakika kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Mantara ekşi krema, hardal ve soya sosu eklenir ve 10 dakika daha kısık ateşte pişirilir.

Mantarlar pişerken pirinç, talimatlara göre hazırlanır, süzülür ve sıcak tutulur.

Servis yapmadan hemen önce, maydanozun bir kısmı mantarla karıştırılır ve kalan maydanoz garnitür olarak kenara alınır. Yabani pirinç ve limon dilimleri ile servis edilir ve maydanozla süslenir.