Google+'de paylaş:

Somonlu Spagetti al Cartoccio

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 2285 kJ / 546 kcal

  • 4 somon filetosu (600 g), derisiz
  • 300 g spagetti
  • 100 g Crème fraîche (taze krema)
  • 25 ml Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 200 gr dondurulmuş bezelye
  • 1 çay kaşığı kurutulmuş otlar (herbes de Provence)
  • Bir limon kabuğu rendesi

 

 

 

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 30 dakika

Fırın, 200 ° C'ye ısıtılır. 30x45 cm ebatında 4 adet fırın kâğıdı kesilir. Kikkoman doğal fermente soya sosu, krema, limon kabuğu rendesi ve otların yarısı küçük bir kasede karıştırılır. Büyük bir tencerede su kaynatılıp bol tuz ilave edilir ve spagetti sadece 5 dakika pişirilir - daha sonra fırında tam pişecekler. Spagetti süzülür, 100 ml pişirme suyu ayrılır. Spagetti, pişirme suyu ve krema ile büyük bir tavada karıştırılır. Pişirme suyundaki nişasta, sos ve spagettinin daha iyi karışmasını sağlar. Spagetti, dört adet parşömen kağıdının üzerine dağıtılır, somon filetoları makarnanın üzerine koyulup kalan otlar serpilir. Spagetti ve somonu pişirme kağıdına sıkıca sarın, böylece buhar kaçmaz (lütfen "en papillote" pişirme için YouTube videosunu izleyin). Paketler, kenarlı bir fırın tepsisine yerleştirilip 12 dakika fırında pişirilir. Hemen servis yapın ve spagetti somon paketlerini masada açın.