Google+'de paylaş:

Somon Tatarlı Krep

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 536 kJ / 128 kcal

  • 150 g somon filetosu, Sashimi kalitesinde olmalı
  • 2 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • ½ armut
  • 2 arpacık soğan
  • 2-3 kişniş veya maydanoz sapları
  • 50 g labne peyniri
  • 20 adet Krep
  • 30 g keta havyarı
  • 2-3 dal frenk maydanozu

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 45 dakika

Somon filetosu ince dilimlere doğranıp doğal fermente soya sosuyla tatlandırıldıktan sonra 30 dakika buzdolabında bekletilir. Armut, arpacık soğan ve kişniş ince ince kıyılır. Hazırladığımız somon dilimleri ince ince kıyıldıktan sonra armut, arpacık soğan ve kişnişle karıştırılır. Kreplerin üzerine labne peyniri sürülür, bunun üzerine somon tatarı ilave edilir. Keta havyarı ve frenk maydanozuyla süslenir. Sofraya sunarken üzerine bir kaç damla soya sosu dökülür.