Google+'de paylaş:

Shirataki Salatası

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 953 kJ / 228 kcal

  • 2 paket Shirataki Noodles (erişte) (her biri 250 gr)
  • tuz
  • 100 gr brokoli
  • 4'er tane kırmızı ve sarı üzüm domates
  • 1 küçük soğan
  • 4 adet turp
  • 1 demet roka
  • 2-3 dal kişniş
  • 12 tane siyah çekirdeksiz zeytin
  • 4 yemek kaşığı Kikkoman soya sosu
  • 3 yemek kaşığı beyaz balsamik sirke
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı hardal
  • 1/2 çay kaşığı şeker 

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 30 dakika

Shirataki Noodle akan su altında yıkanır, tuzlu kaynar suda bir taşım haşlanır. Sonra suyu süzdürülüp soğumaya bırakılır. 

Brokoli çiçeklere ayrılır ve tuzlu kaynar suda 3-4 dakika haşlanır. Daha sonra suyu süzülür ve kısa süre soğuk suyun altına tutulur. Domatesler yıkanır ve ortadan ikiye bölünür. Soğan soyulur ve ince dilimlere doğranır. Turp temizlenir, yıkanır ve dörde kesilir. Kişniş ve roka yıkanır, kişniş iri iri kıyılır.

Shirataki Noodles yaklaşık 10 cm uzunluğunda parçalara kesilir ve brokoli, domates, soğan, turp, roka ve zeytin ile karıştırılır. Soya sosu, sirke, zeytinyağı ve hardal karıştırılır, şeker ile tatlandırılır. Soya balsamik sosu salatanın üzerine dökülür, tabaklara alınır, üzerine kişniş serpilir ve servis edilir.