Google+'de paylaş:

Shiitake ve Yeşil Kuşkonmazlı Tereyağlı Mürekkep Balığı

4 kişilik malzeme

  • 1 küçük mürekkep balığı kolu
  • 10 adet Shiitake mantarı
  • 5 yaprak taze ıspanak
  • 4-5 yaprak frenk soğanı
  • 20 g tereyağı
  • 45-50 ml Kikkoman Wok Sauce
  • 10 ml salata yağı
  • 1 adet nori yosunu yaprağı

Japonlarımız Japon tapas olarak tasarlanmıştır. Her bir malzemenin miktarını iki katına çıkartın ve ana yemek olarak parmak yiyeceğine servis yapabilirsiniz.

Hazırlanması

Mürekkep balığı temizlenir ve 2 cm parçalar halinde kesilir. Kuşkonmaz temizlenir ve 1 dakika kaynar suda haşlanır. 3 cm büyüklüğünde parçalara kesilir. Shiitakelerin sapı kısaltılır ve ortadan dörde kesilir.

Bir tavada yağ ısıtılır ve tüm malzemeler hafifçe kızartılır. Kikkoman Wok Sauce ve tereyağı ilave edilir ve malzemeler içinde çevrilir. İnce Nori şeritleri ve frenk soğanı ile süslenir.