Google+'de paylaş:

Sebzeli Tavuk Buğulama

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 1417 kJ / 338 kcal

  • 20 ml bitkisel sıvıyağ    
  • 500 g kemikli tavuk kanadı        
  • 400 g patates        
  • 200 g havuç        
  • 150 g soğan    
  • 50 g taze fasulye            
  • 550 ml su
  • 50 ml Sake (alternatif olarak beyaz şarap)    
  • 50 g şeker    
  • 5 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 45 dakika

Tavuk kanatları, eklem yerinden ikiye bölünür. Patatesler soyulur yaklaşık 3 cm büyüklüğünde küp küp doğranır. Havuçlar soyulur ve yaklaşık 2 cm büyüklüğünde küp küp doğrandıktan sonra 2 – 3 dakika kaynar suda haşlanır ve suyu güzelce süzülür. Soğanlar soyulur, ikiye bölünür ve yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimlenir. 

Tavada yağ kızdırılır (belirtilen miktarın yarısı) tavuk kanatları kısa süre kızartıldıktan sonra bir tencereye alınır. Kalan yağ tavada kızdırılıp patates, havuç ve soğan kızartılır. Aynı zamanda taze yeşil fasulye temizlenir ve kısa süre haşlanır. Sebzelerde tencereye alınıp üzerine su, sake ve şeker ilave edilir. Kaynamaya başladıktan sonra orta ısıda 3 – 4 dakika pişirilir.  Doğal fermente soya sosu ilave edilir, tencerenin kapağı kapatılır ve 15 – 20 dakika düşük ısıda pişirilir. Tavuk buğulaması sebzeyle birlikte bir kâseye alındıktan sonra haşlanmış taze fasulyeyle süslenir.