Google+'de paylaş:

Sebzeli Tarte Tatin

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 1832 kJ / 437 kcal

  • 3 büyük arpacık soğan
  • 150 g kiraz domates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 100 g siyah zeytin, çekirdeksiz
  • 50 ml Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1 yemek kaşığı açık renkli şeker şurubu (alternatif olarak: agave şurubu)
  • Birkaç kekik dalı
  • 1 paket milföy hamuru (= 275 g)

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 50 dakika

Arpacık soğanlar soyulup boylamasına ikiye bölünür, domatesler yıkanır. Fırına dayanıklı bir tavada yağ ısıtılır. Arpacık soğanlar, kesilmiş yüzeyler aşağı bakacak şekilde tavaya yerleştirilir ve 2-3 dakika kızartılır. Domates ve zeytin eklenip 2-3 dakika daha kızartılır. Soya sosu, şurup ve kekik eklenip 1-2 dakika kaynamaya bırakılır.

Milföy hamuru açılır, üstü sebze ile kaplanır, çıkıntılı kenarlar kesilip harcın üzerine yerleştirilir. Önceden ısıtılmış fırında 200° C'de (fanlı fırın: 180° C) yaklaşık 20 dakika pişirilir.

Tava henüz sıcakken bir tabak ile kapatıp ters çevirerek sebzeli tarte tatin tabağa alınır. İsteğe göre taze kekik ile süsleyip servis yapılır.