Google+'de paylaş:

Sebzeli, Somonlu, Pilavlı Müthiş Kase

2 kişilik malzeme

  • 2 adet somon fileto, her biri 200 gr
  • 8 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susamlı Teriyaki Sos
  • 1 adet kabak
  • 120 gr kahverengi pirinç
  • 1 avokado
  • 200 gr ıspanak
  • 1 büyük / 2 küçük biber
  • 3 sap kereviz
  • 75 g kiraz domates
  • tuz & karabiber
  • biraz zeytinyağı

 

 

 

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 40 dakika

Somon fileto, Kavrulmuş Susamlı Teriyaki Sos ile marine edilir  ve birkaç saat buzdolabında dinlendirilir. Somon, marine sosla birlikte ısıya dayanıklı bir fırın kabına yerleştirilir, marine sos fırça yardımıyla somon fileto üzerine iyice sürülür, daha sonra yaklaşık 90 derece üst ve alt ısıda önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirilir.

Pirinç yıkanır ve paketteki talimata göre iki katı fazla tuzlu suda pişirilir. Sebze temizlenir: kereviz yıkanır ve parçalar halinde doğranır, biber yıkanır, çekirdek kısmı ve sapı kesilir ve iri parçalar halinde doğranır. Kabağın sapı kesilir, kalın dilimler halinde doğranır.

Bir tavada biraz zeytinyağı ısıtılır. Sebze tuz ve karabiberle tatlandırılır ve tava ya da ızgara tavada kısa bir süre kavrulur.

Ispanak bir miktar suda biraz haşlanır. Avokado soyulur, çekirdeği çıkartılır ve şeritler halinde doğranır. Kiraz domatesler yıkanır ve ortadan ikiye kesilir.

Pilav tabağa alınır, üzerine kavrulmuş sebze ve ıspanak yerleştirilir, somon, avokado şeritleri ve taze kiraz domatesle servis edilir.