Google+'de paylaş:

Sebzeli Ördek Buğulama

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 1451 kJ / 346 kcal

  • 2 adet taze yeşil taze soğan
  • 180 g ıspanak
  • 100 g shiitake mantarı
  • 500 g ördek göğsü
  • 3 yemek kaşığı patates unu
  • 300 ml tavuk suyu
  • 7 yemek kaşığı Kikkoman Wok Sauce
  • 15 g Wasabi

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 45 dakika

Yeşil soğan ince halkalar şeklinde doğranır ve yaklaşık 10 dakika soğuk suda bekletilir. Süzgece alınıp süzmeye bırakılır. Ispanak kısa süre kaynar suda haşlantılır ve süzgeçte iyice süzülür. Shiitake mantarı temizlenir. Ördek göğsü temizlenip derili kısmına bıçakla 4-5 çizik atılır.

Tava kızdırılır, ördek göğsü derili kısmı alta gelecek şekilde yağsız tavada kızartılır. Et çevrilir ve diğer tarafı da kısa süre kızartılır. Bu şekilde kızartılan et, buz gibi suya alınır, ardından dikkatlice bastırarak iyice kurulanır. Et, 3 – 4 mm kalınlığında dilimlenir ve patates ununa bulanır. Fazla gelen un silkelenir. Bir tavada tavuk suyu ve Wok Sauce kaynatılır. Temizlenmiş Shiitake mantarı ilave edilir ve 2 – 3 dakika kaynatılır.

Shiitake mantarı, pişirme suyundan çıkartılır ve bir kenarda sıcak tutulur.

Ördek göğsü dilimleri bu pişirme suyuna ilave edilir ve 1 dakika kaynatılır. Et dilimleri üst üste gelmemelidir. Daha sonra et dilimleri tabağa alınır, pişirme suyu bir tutam daha kaynatılır ve içinde ıspanak haşlanır. Ardından ıspanak ve shiitake mantarıda tabağa, et diliminin yanına alınır. Pişirme suyu buharlaşıp koyulaşana kadar pişirilir, et dilimlerinin üerine gezdirilir.   Wasabi hazırlanıp üzerine yeşil soğan serpilir.

Öneri: Bu yemek, Japonya’da ara yemek olarak sunulur. Ana yemek olarak tercih edenler, yanında pilavla servis etmelidir.