Google+'de paylaş:

Sebze Soteli̇ Lazanya

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 2912 kJ / 695 kcal

  • 1 büyük soğan, soyulmuş ve dilimlere doğranmış
  • 2 adet kırmızı dolmalık biber, çekirdekleri ayıklanmış ve dilim dilim doğranmış
  • 2 adet kabak, temizlenmiş ve dilim dilim doğranmış
  • 1 patlıcan, temizlenmiş ve dilim dilim doğranmış
  • 100 g mantar, dilimlere doğranmış
  • 2 diş sarımsak, soyulmuş ve ince doğranmış
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 250 g çeri domates
  • 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 6-8 taze veya önceden haşlanmış lazanya yaprakları
  • 600 ml peynir sosu (koyu kıvamlı)
  • 2’şer yemek kaşığı rendelenmiş Parmesan peyniri, Cheddar peyniri ve ekmek kırıntıları
  • süslemek için bütün veya doğranmış taze fesleğen yaprakları

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 2 saat

Fırın, 200° C‘ye (gaz: 6. seviyede) ısıtılır. Soğanlar, biber, kabak, patlıcan, mantar ve sarımsak düz bir güveç kabına alınır ve üzerine zeytinyağı damlatılır.

Sebzeler ara sıra çevrilerek 30 dakika sotelenir. Domatesler ilave edilir ve sebzelerin kenarları kızarana kadar 15-20 dakika daha pişirilir.

Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu, domates salçasıyla karıştırılır ve sebzelere ilave edilir. Sebzelerin yarısı, büyük dikdörtgen şeklinde fırın tepsisine alınır. Lazanya yapraklarının ve peynir sosunun yarısıyla üstü kapatılır.

Kalan sebze ve lazanya üzerine dizilir, peynir sosuyla kaplanır, üzerine rendelenmiş peynir ve ekmek kırıntıları serpilir. Lazanya, nar gibi kızarıp üzerinde kabarcıklar oluşana kadar fırında 40 dakika pişirilir. Taze fesleğenle süslenir.

Çeri domatesi yerine iri doğanmış büyük domateste kullanabilirsiniz. Fırında pişen domatesin kabuğunu isteğe göre soyabilirsiniz.

Sebze olarak az haşlanmış halka halka doğranmış pırasa, küp küp doğranmış kereviz ve konserve enginar kullanabilirsiniz veya fırından çıkan sebzeye ıspanak ilave edebilirsiniz.