Google+'de paylaş:

Sebze Soslu Balık Fileto

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 1293 kJ / 309 kcal

  • 15 g patates unu
  • 45 ml su
  • 200 g soğan
  • 80 g havuç
  • 60 g yeşil dolmalık biber
  • 80 g Shiitake mantarı
  • 60 g pırasa (beyaz kısmı)
  • bitkisel sıvıyağ
  • 300 ml Dashi suyu (ya da balık suyu)
  • 70 ml Mirin
  • 5 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1 yemek kaşığı şeker 
  • 30 ml pirinç sirkesi (ya da elma sirkesi)
  • bir kaç damla susam yağı
  • 8 x 50 g beyaz etli balık filetosu (örneğin çipura, morina balığı veya uzun levrek) 
  • biraz buğday unu

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 45 dakika

Patates unlu su için patates unu ve 45 ml su karıştırılır.

Soğanlar soyulur, ortadan ikiye bölünür ve 3-4 mm ince dilimlere doğranır. Havuçlar soyulur ve 4 cm uzun ince şeritlere doğranır. Dolmalık biber temizlenir ve 4 cm uzun ince ince doğranır. Shiitake mantarı mantarı temizlenir ve ince ince dilimlenir. Pırasa çok ince şeritler halinde doğranır ve soğuk suda yıkanır. Suyu iyice süzülür.

Bir tencerede yağ kızdırılıp, pırasa hariç, doğranmış sebzelerin hepsi sotelenir. Dashi suyu, Mirin, doğal fermente soya sosu, şeker ve sirke ilave edilip kaynamaya bırakılır.  Soya sos karışımı, patates unlu su ile karıştırılır üzerine bir kaç damla susam yağı dökülür. 

Yağ, 160 bis 170°C olana kadar bir tavada ısıtılır. Balık filetoları buğday ununa bulanıp kızartılır. Bir tabağa iki parça balık yerleştirilir, üzerine sebze sosu gezdirilir. İnce doğranmış pırasayla süslenir.