Google+'de paylaş:

Sarımsaklı, Soya Soslu Sazan Buğulama

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 958 kJ / 229 kcal

  • 75 ml su
  • 4 x 100 g dilim sazan balığı
  • 240 g ıspanak
  • 25 ml sıvıyağ
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet taze yeşil soğan
  • 40 g şeker
  • 15 ml Sake
  • 3 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 15 ml sirke
  • 2-3 dal frenk soğanı

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 25 dakika

Bir tencerede su kaynatılır ve sazan dilimleri kısa süre haşlanır. Haşlama suyu süzgeçten geçirilip bir kenara alınır. Ispanak, tavada yağda biraz kavrulur.

Sıvıyağ ve sarımsak tavaya alınır ve sarımsak hafif kahverengi olana kadar ısıtılır. Ardından sarımsak tavadan çıkartılır. Yeşil soğan küçük küçük doğranıp tavada hafifçe kavrulur.

Şeker tavada eritilir. Sake, doğal fermente soya sosu ve sirke ilave edilip iyice karıştırılır. Az haşlanmış sazan dilimleri haşlama suyuna konulur ve sos koyulaşana kadar yüksek ısıda kaynatılır.

Ispanak tabağa alınır, üzerine sazan dilimi yerleştirilip sos gezdirilir. İnce doğranmış frenk soğanıyla süslenir.