Google+'de paylaş:

Sarımsaklı Mayonezli, Pırasalı Domuz Fileto ve Portakallı, Havuçlu Sos

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 2079 kJ / 496 kcal

portakallı havuç sos için:

  • 200 g havuç
  • 20g tereyağ
  • 100 ml portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı Kikkoman Wok Sauce
  • 2-3 dal kekik
  • 1-2 çay kaşığı şeker

Sarımsaklı mayonezli pırasa için:

  • ½ adet pırasa
  • 80 g mayonez
  • 3-4 diş sarımsak

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 45 dakika

Portakallı havuçlu sos

Havuçlar soyulur, 7-8 mm kalınlığında doğranır ve kaynar suda kısa süre haşlanır. Tereyağın yarısı, tencerede eritilir, haşlanmış havuç dilimleri sotelenir, portakal suyu ve şeker ilave edilir. Wok Sauce ile tatlandırıldıktan sonra kalan tereyağ ilave edilir ve şeffaf bir tabaka oluşana kadar (glaze) sotelemeye devam edilir. Üzerine kekik yaprağı serpiştirilir ve bir kenarda sıcak tutulur.

Sarımsaklı mayonezli pırasa

Pırasa, 4-5 cm uzun incecik şeritler halinde doğranır. Pırasa şeritleri, mayonez ve rendelenmiş sarımsak bir kaba alınır ve iyice karıştırılır.

Bir başka kapta doğal fermente soya sosu ile Mirin karıştırılır. Domuz filetosunun yağ ve sinirleri temizlendikten sonra yaklaşık 2 cm kalın dilimler şeklinde doğranıp et tokmağıyla dövülerek inceltilir. Daha sonra una bulanır.

Tavada yağ kızdırılır, et dilimleri her iki taraftan kızartılır. Pişmesine yakın, Mirin soya sosu karışımı ilave edilir ve şeffaf bir tabaka oluşana kadar (glaze) yüksek ateşte sotelenir.  Et dilimleri, glaze edilmiş havuçlarla birlikte tabağa alınır. Sarımsaklı mayonezli pırasa, etin üzerine gezdirilir ve maydanozla süslenir.