Google+'de paylaş:

Şaraplı Soya Sosunda Midye

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 386 kJ / 92 kcal

Japonlarımız Japon tapas olarak tasarlanmıştır. Her bir malzemenin miktarını iki katına çıkartın ve ana yemek olarak parmak yiyeceğine servis yapabilirsiniz.

Hazırlanması

Kabak, kırmızı ve sarı biber küp küp doğranır. Tereyağında biraz sotelenir. Beyaz şarap, Kikkoman doğal fermente soya sosu ve tereyağı bir tencereye alınır ve bir taşım kaynatılır. Midyeler eklenir ve yüksek ısıda kapağı kapalı kaynamaya bırakılır. Daha sonra kısık ateşte kaynatmaya devam edilir. Midyeler çıkartılıp sıcak tutulur.

Balık bulyon, Kikkoman soya sosu ile tatlandırılır ve içine sotelenmiş sebzeler eklenir. Midye kabuğu yarısının boş olan kısmı çıkartılıp atılır. Midye eti, diğer yarım kabuğa yerleştirilir. Üzerine bulyon ve sebze dökülür. Garnitür için taze otlar kullanılır.