Google+'de paylaş:

Rezene ve Ispanaklı Domatesli ve Sosisli Acılı Gnocchi

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 572 kJ / 137 kcal

  • 400 g çeşnili sosisi
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan, ince doğranmış
  • 2 adet rezene yumrusu, küp küp doğranmış
  • 3 diş sarımsak, ezilmiş
  • 2 x 400 g kutu konserve kiraz domates
  • ½ tatlı kaşığı pul biber
  • 2 tatlı kaşığı kurutulmuş kekik otu
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 500 g taze gnocchi (paket)
  • 100 g kuzu ıspanak
  • Küçük demet fesleğen, yapraklar doğranmış
  • Rendelenmiş parmesan, servis için

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 50 dakika

Sosisler kesilir, sosis eti çıkarılır ve derisi atılır. Kenarları yüksek olan büyük bir tavada, yağ iyice kızdırılır. Sosisler 8-10 dakika kızartılır ve bir tahta kaşığın arkasıyla küçük parçalara ayrılır. Sosis eti altın kahverengi olana kadar kızardıktan sonra, bir tabağa alınarak kenarda bekletilir.

Soğan ve rezene tavaya eklenir ve yumuşayana kadar 10 dakika pişirilir. Sarımsak eklenir ve bir dakika daha pişirilir, daha sonra konserve domates, 200 ml su, pul biber, kekik, defne yaprağı, salça ve soya sosu ilave edilir. Düşük ateşte 20 dakika sos hafif koyulaşana kadar pişirilir ve isteğe göre baharat eklenir.

Bu sırada büyük bir tencerede su kaynatılır ve gnocchi paketin üzerindeki talimatlara göre pişirilir.

Gnocchi pişerken ıspanak yumuşayana kadar sosta karıştırılır. Gnocchi süzülür ve fesleğen ile sosun içine karıştırılır. Defne yaprakları çıkarılır, gnocchi 4 tabağa pay edilir ve parmesan peyniri ve bol miktarda taze karabiberle servis edilir.