Google+'de paylaş:

Kikkoman usulü Hindili Spagetti

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 2908 kJ / 694 kcal

  • 500 g spagetti
  • 400 g hindi göğsü
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı dolmalık biber
  • 1 adet küçük kırmızı acı biber
  • 100 g taze soya fasulyesi
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 200 g bezelye (dondurulmuş)
  • 1 küçük demet düz yapraklı maydanoz
  • 8-10 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • öğütülmüş biber
  • birkaç adet taze kekik ve mercanköşk yaprakları 

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 40 dakika

Spagetti, paketteki tarife göre „al dente“ pişirilir. Hindi göğsü yıkanır, hafifçe bastırarak kurulanır ve şeritler halinde kesilir. Sarımsak soyulur ve ezilir. Dolmalık biber ve acı biber ortadan ikiye kesilir, temizlerni ve yıkanır. Dolmalık biber iri iri doğranır, acı biber ince küp şeklinde doğranır. Soya fasulyesi gerekirse yıkanır. Büyük bir tavada yağ kızdırılır, hindi göğsü ilave edilir, hafifçe kavrulur ve çıkartılır.    

Sarımsak, bezelye ve küp şeklinde doğranmış dolmalık biber kalan kızartma yağına ilave edilir, hafifçe kızartılır ve ara sıra karıştırarak 5-8 dakika kısık ateşte pişirilir. Tavuk göğsü, soya fasulyesi, acı biber ve spagetti ilave edilir ve biraz daha pişirilir.  Maydanoz yıkanır, bastırarak kurutulur ve irice doğranır. Spagetti, soya sosu, toz biber, kekik ve mercanköşkle tatlandırılır ve maydanozla süslenip servis yapılır.