Google+'de paylaş:

Portakallı Ördek

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 1314 kJ / 314 kcal

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 50 dakika

Kuru üzümler, ılık suda bekletilir. Ördek göğsü temizlenir ve derili kısmı alta gelecek şekilde yağsız kızgın tavada kızartılır.

Et çevrilip, deri olmayan kısmı da çok kısa süre kızartılır. Ördek göğsü, fırın telinin üzerine alınır ve önceden ısıtılmış fırında 120°C’de pembeleşene kadar pişirilir.  (etin çekirdek ısısı 65°C olmalı)

Ördek göğsü, alüminyum folyoya sarılır, yaklaşık 15 dakika bekletilir ve ılık tutulur. Fazla olan yağ tavadan silindikten sonra portakal suyu ve kuru üzümler tavaya alınır ve sıvı miktarının ¼’i kalana kadar kaynatılır. İsteğe göre şeker ilave edilebilir. Doğal fermente soya sosu da ilave edildikten sonra sıvı miktarı azalana (koyulaşana) kadar kaynatmaya devam edilir.  Fırında pişirilen ördek göğsü, bu tavaya alınarak glaze edilir. Daha sonra tavadan alınır dilimlere kesilir, istenilen garnitürle (sebze veya pilav) birlikte servis tabağına alınır, üzerine sos gezdirilir.