Google+'de paylaş:

Portakal Soslu Ördek

4 kişilik malzeme

Garnitür olarak:

  • 1 demet Yeşil kuşkonmaz
  • 1 paket Cherry domates

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 30 dakika

Kuru üzümleri sulandırmak için sıcak su ile yıkayınız hatta biraz bekletiniz. Ardından suyunu süzünüz.

Ördek göğsünü temzileyiniz, tavada yağ kullanmadan ördeğin her bir yüzeyini soteleyiniz.

Ardından kızarttığınız ördeği (120-130℃)’lik fırında rengi pembeleşene kadar kızartınız.

Kızarttığınız ördeği fırından alıp aliminyum folyoya sarınız.

Kızartma tavasındaki ördekten kalan fazla yağı alıp, tavaya portakal suyu, kuru üzümü ilave edip sıvı hali 3’te 1 oranda  kalana kadar kaynatınız.

Ardından kaynamakta olan sosa arzu ettiğiniz miktarda soya sosu ve tatlı bir aroma isterseniz biraz da şeker ilave edip biraz daha kaynatınız.

Alimunyum folyodan pişmiş bekleyen  ördeği çıkartıp kaynamakta olan sosa ilave ediniz.

Sosu ördekle birlikte biraz daha kaynatınız.

Pişen ördeği tavadan çıkartıp , ince ince dilimleyip, servis tabağına alınız.

Sosu biraz daha kaynamaya bıraktıktan sonra,  dilimlediğiniz servis tabağındaki ördeğin üzerine ilave ediniz. Ganitür olarak da sotelenmiş kuşkonmaz ve cherry domates kullanınız.