Google+'de paylaş:

Patlıcanlı Tavuklu Poke-Wrap (Dürüm)

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 900 kJ / 215 kcal

  • 4 nori yaprağı (kurutulmuş alg) 
  • 1 patlıcan
  • 1 adet ızgarada kızarmış kırmızı biber
  • 150 g haşlanmış tavuk
  • 1 siyah turp
  • 2 nane dalı
  • 5 tatlı kaşığı Kikkoman Poke Sauce
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

 

 

 

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 15 dakika

Patlıcanlar, 1/2 cm kalınlığında dilimler halinde kesilir ve üzerine yağ sürülür. Bir fırın tavasına yerleştirilir ve her iki taraftan 3 dakika  fırında kızartılır. Fırından çıkartılıp biraz soğumaya bırakılır.

Tavuk dilimlenir ve üzerine 2 tatlı kaşığı Poke Sauce sürülür. Biber, büyük dilimler halinde kesilir. Nane yaprakları elle parçalara bölünür.

Patlıcan dilimleri, nane yaprağı, biber ve tavuk, nori yapraklarının üzerine yerleştirilir ve karışımın etrafından dürüm gibi sarılır.

Dürümler, ikiye bölünür ve Poke Sauce ile servis edilir. Garnitür olarak siyah turp dilimleri ve salata sunulur.