Pissaladière

6 kişilik malzemeHer bir porsiyon için: 338 kJ / 81 kcal |
|
Hazırlanması
Hazırlama süresi: 30 dakika |
Fırın önceden 100 derece ısıtılır / gazlı fırın 6’ya ayarlanır. Sıvıyağ, küçük bir tavada ısıtılır, soğan ve sarımsak şeffaflaşana kadar kısık ateşte hafifçe kavrulur. Mantar ve soya sosu ilave edilir ve 3-4 dakika pişmeye bırakılır. Doğranmış domatesler ilave edilip iyice karıştırılır. Sos suyunu çekip koyulaşana kadar 5-10 dakika kısık ateşte kaynatılır. Ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Hamur, yağlı tepsiye yerleştirilir, parçalara kesilir ve 2 cm yüksekliğinde kenar oluşturulur. Domates sosu ince bir şekilde hamurun üzerine yayılır, kenarlara sürülmez. Parmesan serpilir, sardalyalar ve siyah zeytin hamurun üzerine dağıtılır. Soya sosu ve yumurta sarısı karışımı, kenara sürülür. Nar gibi kızarana kadar 15 dakika fırında pişirilir. İri rendelenmiş parmesanla süslenir ve sıcak ya da soğuk olarak servis edilir.
