Google+'de paylaş:

Pırasalı ve Kaju Fıstıklı Dana Eti

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 2189 kJ / 523 kcal

  • 200 g Basmati pirinci
  • tuz
  • 3 sap pırasa
  • 1-2 adet kırmızı acı biber
  • 50 g kaju fıstığı
  • 600 g yağsız dana eti
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı Kikkoman Wok Sosu
  • 2 yemek kaşığı ince doğranmış frenk soğanı (yabani sarımsak)

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 20 dakika

Basmati pirinci, tuzlu suda haşlanır. Pırasalar temizlenir, biberlerin çekirdekleri ayıklanır, her ikisi halka şeklinde doğranır. Kaju fıstıkları, Wok tavada veya normal tavada yağsız kavrulur ve kenara alınır. Wok tavada yağ iyice ısıtılır. Dana eti hafifçe kızartılır. Pırasa ve acı biber ilave edilip yaklaşık 10 dakika pişirilir. Kikkoman Wok Sosu ile tatlandırılır. Kaju fıstıkları dikkatlice ilave edilir. Dana eti, pilav eşliğinde tabağa konulur ve üzerine frenk soğanı serpiştirilir.