Google+'de paylaş:

Kavrulmuş Susamlı Teriyaki Soslu Pilavüstü Tavukgöğsü

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 1214 kJ / 290 kcal

  • 200 gr pirinç (= yaklaşık 600 gr hazır pişmiş)
  • tuz
  • 1 küçük pırasa
  • 2 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • 500 gr tavuk göğsü filetosu
  • 4 yemek kaşığı patates nişastası
  • 120 ml Kikkoman Kavrulmuş Susamlı Teriyaki Sos
  • 1 Nori yaprağı

 

 

 

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 45 dakika

Pilav, paketin üzerinde yazılı şekilde tuzlu suda hazırlanır ve sıcak tutulur. Pırasa temizlenir, yıkanır, yaklaşık 1 cm kalınlığında çapraz şekilde dilimlere doğranır ve 1 çay kaşığı kızgın yağda hafif sotelenir.

Tavuk göğsü yıkanır, kurulanır, yaklaşık 7-8 mm kalınlığında dilimlere doğranır, üzerine nişasta serpilir ve kalan kızdırılmış yağda her iki taraftan yaklaşık 2-3 dakika kızartılır, Teriyaki Sos ilave edilir ve et yaklaşık 1 dakika glaze edilir.

Nori yaprağı ince şeritler halinde kesilir. Pilav, kâselere alınır, üzerine pırasa ve tavuk göğsü koyulur, kızartma sosu damlatılır ve Teriyaki tavuk, Nori yaprağı şeritleriyle süslenip servis edilir.