Google+'de paylaş:

Patlıcanlı, Kabaklı Japon Bolonezi

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 947 kJ / 226 kcal

  • 10 g patates unu
  • 30 ml su 
  • bitkisel sıvıyağ
  • 300 g hindi kıyması (ya da domuz eti kıyması veya karışık kıyma)
  • 40 ml Sake (ya da beyaz şarap)
  • 250 ml tavuk suyu
  • 5 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 40 g şeker
  • 250 g patlıcan
  • 250 g kabak

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 30 dakika

Bolonez sos için patates unu ve su iyice karıştırılır. Sos tavasında yağ kızdırılıp kıyma yumuşak kalacak şekilde kızartılır. Sake ilave edilir ve kaynatılır. Tavuk suyu, doğal fermente soya sosu ve şeker ilave edilip kısa bir süre daha kaynatılır. Köpük ve yağ, kepçeyle alınır. Sos, patatesli un ve su karışımıyla koyulaştırılır.  

Patlıcan, uzunlamasına dörde bölünür, 2 cm kalın dilimlere doğranır.

Kabak, uzunlamasına ikiye bölünür ve yaklaşık 1 cm kalın dilimlenir. Bir tavada bolca yağ kızdırılır, patlıcan ve kabak kızartılır. Kızarmış sebze, tabağa alınır, üzerine bolonez sos dökülür. İnce doğranmış frenk soğanıyla süslenir.