Google+'de paylaş:

Patatesli Domatesli Dal (Hindistan Mercimek Yemeği) ile Nane Chutney

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 2285 kJ / 546 kcal

Dal için:

  • 2 adet soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 250 g kiraz domates
  • 3 patates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı garam masala
  • 2 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı öğütülmüş kişniş
  • 300 g kırmızı mercimek
  • 1,2 litre vegan sebze suyu
  • 4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1 limonun suyu

Chutney (Hint sosu) için:

  • 2 yeşil acı biber
  • 1 avuç nane
  • 1 avuç kişniş
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu

Ayrıca;

  • 250 g yulaf yoğurdu

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 45 dakika

Soğan ve sarımsaklar soyulur, soğanlar küp şeklinde doğranır, sarımsaklar ezilir. Domatesler yıkanır. Patatesler soyulup yıkanır ve küp küp doğranır. Fırına dayanıklı bir tavada yağ ısıtılır. Soğan ve sarımsak eklenir, şeffaflaşana kadar kavrulur, garam masala, zerdeçal ve kişniş ilave edilip 1-2 dakika daha kavrulur. Mercimek, 120 g domates ve sebze suyu eklenir ve yaklaşık 30 dakika kısık ateşte pişirilir. Soya sosu ve limon suyu ile tatlandırılır.

Chutney için yeşil biberler ortadan ikiye bölünüp ayıklanır ve yıkanır. Nane ve kişniş yıkanıp kurulandıktan sonra acı biberler, hindistan cevizi rendesi, zencefil, şeker, limon suyu ve soya sosu ile püre haline getirilir, gerekirse biraz su eklenir. 

Kalan domatesler dörde bölünür. Patatesli ve domatesli Dal, kalan domateslerle hazırlanır, üzerine yoğurt gezdirilir ve nane chutney ile servis yapılır.