Google+'de paylaş:

Pancar ve Brüksel Lahanalı Ramen

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 1464 kJ / 350 kcal

  • 2 küçük yumru kırmızı pancar
  • 80 ml Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 2 tatlı kaşığı bal
  • 4 arpacık soğanı
  • 40 ml ayçiçek yağı
  • 18 ml pirinç şarabı
  • 18 ml pirinç sirkesi
  • 1 l sebze suyu
  • 300 g Ramen noodle (erişte)
  • 20 g yabanturpu
  • 120 g Brüksel lahanası
  • Karabiber
  • 4 haşlanmış bıldırcın yumurtası (alternatif olarak 2 haşlanmış tavuk yumurtası)
  • 2 tatlı kaşığı beyaz miso macunu

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 35 dakika

Pancar temizlenir, soyulur ve minik küpler halinde doğrandıktan sonra Kikkoman doğal fermente soya sosu ve baldan oluşan bir marine sosta bekletilir. Üstü kapatılır ve ara sıra karıştırarak yaklaşık 30 dakika boyunca marine edilir.

Sebze suyu için arpacık soğan soyulur, doğranır ve yağda kavrulur. Üzerine pirinç şarabı ve pirinç sirkesi dökerek deglaze edilir, sebze suyu eklenir ve üstü kapalı şekilde 15 dakika boyunca orta ateşte pişirilir. Daha sonra süzgeçten geçirilir.

Noodle kaynar suda, pakette yazılı talimatlara göre diri kıvamda pişirilir. Yabanturpu soyulur ve rendelenir. Brüksel lahanası ortadan ikiye kesilir, bir tavada kızarana kadar kavrulur ve baharatlanır. Bıldırcın yumurtası soyulur ve ikiye bölünür. Sebze suyu tekrar kaynatılır.

Ramen bir süzgeçten geçirilir, ardından önceden ısıtılmış çorba kaselerine koyulur. Brüksel lahanası ve marine edilmiş pancar küpleri eklenir. Sıcak sebze suyuna miso macunu eklenir ve çorba kaselerine dökülür. Yumurtalar üstüne eklenir. Rendelenmiş yabanturpu ile süslenir ve servis yapılır.