Google+'de paylaş:

Pak Choi ve Soya Soslu Kızarmış Noodle

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 2209 kJ / 528 kcal

  • 75 g kaju fıstığı
  • 250 g ramen noodle (erişte)
  • 3 taze soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 kırmızı biber
  • 100 g mantar
  • 4 küçük pak choi
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 75 ml Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 2 yemek kaşığı çili sos
  • 2 yemek kaşığı pirinç sirkesi
  • 1 yemek kaşığı susam yağı
  • Birkaç adet kişniş yaprağı

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 30 dakika

Kaju fıstıkları bir tavada yağsız olarak kızartılır ve bir kenara alınır. Noodle, paket talimatlarına göre hazırlanır. Taze soğanlar temizlenir, yıkanır halkalara kesilir. Sarımsaklar soyulup ezilir. Biber ortadan ikiye bölünür, ayıklanıp yıkandıktan sonra şeritler halinde doğranır. Mantar temizlenip dilimlere doğranır. Pak Choi dörde bölünüp yıkanır.

Sıvı yağ bir tavada ısıtılır ve taze soğan, sarımsak ve zencefil kısa süre kavrulur. Biber, mantar ve pak choi eklenip kavurmaya devam edilir, noodle eklenir, dikkatlice karıştırılıp kısa süre kızartılır.

Soya sosu, çili sos, sirke ve susam yağı karıştırılır, sebze karışımına eklenir ve birkaç dakika daha kızartmaya devam edilir. Kaju fıstığı ve kişniş serpilir ve kızarmış noodle servis edilir.