Google+'de paylaş:

“Oroshi Ponzu” Soslu Biftek

4 kişilik malzeme

  • 600 g Rib eye biftek (kemiksiz pirzola)                       

“Oroshi Ponzu Sos” için:

  • 200 g Rendelenmiş taze Japon turbu
  • 75 ml Kikkoman doğal fermente soya sosu                                           
  • 50 ml Limon suyu
  • 50 ml üzüm suyu         

Garnitür olarak:

  • ½ demet kişniş                        
  • 4-5 diş sarımsak

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 30 dakika

“Ponzu sos” tarifi:

Soya Sosu, limon suyu ve üzüm suyunu bir kasede iyice karıştırınız.

Japon turbunu rendeleyip, elinizle sıkarak suyunu süzünüz.

Sarımsakları ince ince dilimleyip yağda kızartınız.

Biftekteri isteğe bağlı sürede sarımsakları kızarttığınız yağda kızartıp, üzerine rendeleyip suyu alınmış japon turbunu ekleyip, üzerine hazırladığınız Oroshi ponzu sosu ilave ediniz.

Kızarmış sarımsak ve kişniş ile süsleyiniz. 

*Ponzu sos + rendelenmiş japon turbu karıştırılarak bandırma amaçlı dip sos olarak da kullanılabilir.