Google+'de paylaş:

Milföy çörekli, Asya usulü, Kremalı Kabak Çorbası

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 2257 kJ / 539 kcal

Kremalı kabak çorbası için:

  • 600 g kabak içi
  • 1 patates
  • 2 havuç
  • 10 g zencefil
  • 2 taze soğan
  • 1 küçük kırmızı acı biber
  • 1 diş sarımsak
  • 20 g tereyağ
  • 400 ml Hindistan cevizi sütü
  • 400 ml sebze suyu
  • 1 çubuk limon otu
  • 4–6 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu

Milföy çöreği için:

  • 100 g dondurulmuş milföy hamuru
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı krema 
  • kabak çekirdeği
  • susam taneleri

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 50 dakika

Kabak içi küp küp doğranır, patates ve havuçlar soyulur ve küçük doğranır. Zencefil, taze soğan ve sarımsak soyulur. Kırmızı acı biber yıkanır, ortadan ikiye bölünür, çekirdekleri ve zarları ayıklanır. Hepsi ince ince doğranır. 

Tereyağ eritilir, ince doğranmış sebze ve kabak küpleri hafifçe kavrulur, üzerine Hindistan cevizi sütü ve sebze suyu ilave edilir. Limon otu uzunlamasına ikiye bölünür ve yaklaşık 20 dakika diğer malzemelerle birlikte kaynatılır. Limon otu çıkartılır, çorba blenderle püre haline getirilir ve soya sosuyla tatlandırılır.

Çorba kısık ateşte kaynarken, buzu hafif çözülmüş olan milföy hamuru açılır ve isteğe göre ay veya yıldız şekilli oyucuyla parçalar kesilir. Yumurta sarısı kremayla karıştırılır ve milföy parçacıkların üzerine sürülür, üzerine kabak çekirdeği ve susam taneleri serpilir. Fırında 180 °C sıcaklıkta yaklaşık 8 dakika altın rengi alana kadar pişirilir. Çorbanın yanında servis edilir.