Google+'de paylaş:

Marine edilmiş, Kızartılmış Alabalık Filetosu ile Chili-Thai- Kuşkonmaz

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 1321 kJ / 315 kcal

  • 4 adet alabalık filetosu
  • 3 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • 8-9 yemek kaşığı Kikkoman Wok Sosu
  • 4 cl beyaz rom (veya ekşimsi elma suyu)
  • 3 yemek kaşığı yeşil limon suyu ve biraz kabuk rendesi
  • 1 adet taze zencefil (yaklaşık 2 cm)
  • 500 g Thai kuşkonmaz (ya da normal yeşil kuşkonmaz)
  • kırmızı acı biber lifleri

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 20 dakika

Filetolar yıkanır ve hafifçe dokunarak kağıt havlu ile kurulanır. 2 yemek kaşığı sıvıyağ, 6 yemek kaşığı wok sosu, rom, yeşil limonun suyu ve rendesi karıştırılır. Zencefil soyulur, küçük zar şeklinde doğranıp ilave edilir. Bu marine sos, alabalık filetolarına sürülür ve kısa süre çekmesi beklenir.

Kuşkonmaz yıkanır ve temizlenir. Balık filetoların her iki tarafı da yapışmaz kızartma tavasında yaklaşık 5 dakika kızartılır. Kuşkonmaz, kalan yağda kızartılır ve artan wok sosu ve biber lifleriyle tatlandırılıp alabalık filetolarının yanında servis edilir.  Bu yemeğin yanına mis kokulu basmati pirinç pilavı harika gider.