Google+'de paylaş:

Mantarlı, soya soslu bonfile

4 kişilik malzeme

  • 400 g Sirloin biftek (rozbif)                                                                 
  • 200 g Çeşitli mantarlar (istiridye, kültür, ,etc.)                     
  • 120g  (ya da yeşil fasulye) Taze kuşkonmaz
  • 200 ml Taze krema                                                                
  • 7-8 sap Frenk soğanı                                                           
  • 20-25 ml Kikkoman doğal fermente soya sosu                    
  • 20 g Hardal                                                                            
  • 30 g Tatlı hardal                                                                 
  • Buğday unu                                                              
  • tuz・karabiber
  • Ayçiçek yağı

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 30 dakika

Mantarları yıkayıp doğrayınız.

Kuşkonmazı yıkadıktan sonra biraz haşlayıp, 3-4cm boyunda kesiniz.

Bifteği 3-4cm boyunda, 5-6mm eninde kesip, üzerine biraz tuz,karabiber ve un serpiniz.

Tavaya sıvıyağı koyup mantarları ve kuşkonmazı soteleyiniz.

Kuşkonmazı ve mantarları çıkardıktan sonra aynı tavada yüksek ateşte etin yüzeyini kızartıp,tavadan çıkartınız.

Tava soğuduktan sonra aynı tavayı kısık ateşle ısıtıp içersine krema, hardallar ve Kikkoman soya sosunu ilave edip kaynatınız. (Soya sosunu tadına bakarak yeterli gördüğünüz miktarda koyunuz.)

Sosunuz hazır olunca önceden pişirdiğiniz mantarlar, kuşkonmaz ve bifteğin üzerine ekleyiniz.

Son olarak Frenk soğanı ile süsleyiniz.